ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πώς μπορεί να συμβάλλει η Προηγμένη Ομοιοπαθητική στον έλεγχο και τη διαχείριση του στρες;
Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες, ομιλητές στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε η Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο), χθες Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού και του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Ομιλητές οι κ.κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Πέρσα Κυβέλου, Γενική Ιατρός,
Μαρία Σιναπλίδου, Φυσίατρος, Γιώτα Σουπίδου, Γενική Ιατρός, Γεώργιος Αγγελίνας, Γενικός Ιατρός και
Κατερίνα Βουρεξάκη, Φαρμακοποιός.
Στις εισηγήσεις αναλύθηκε διεξοδικά και περιεκτικά τι είναι στρες και πώς μπορεί ο οργανισμός του ανθρώπου να το ελέγξει και να το διαχειριστεί με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες με τη βοήθεια των εξειδικευμένων ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.
Τονίστηκε επίσης η δυνατότητα που δίνει η Προηγμένη Ομοιοπαθητική στους γιατρούς κάθε ειδικότητας να την εφαρμόζουν παράλληλα με την δική τους συνταγογραφία, προσφέροντας καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή της υγείας και στην ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση του ασθενούς απέναντι στην ασθένεια.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:
«Το πολυπαραγοντικό γεγονός της Υγείας μπορεί κανείς να το προσδιορίσει όχι μόνο στην απουσία της ασθένειας, αλλά και στην πρόληψη, στην διαρκή εκπαίδευση, στην ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση και την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες, τους δήμους και τους επιστημονικούς κλάδους. Η σύγχρονη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προέτρεψε τον Δήμο μας, τις κοινωνικές υπηρεσίες, το τμήμα παιδείας, τον οργανισμό άθλησης και πολιτισμού, να συμβάλουμε ενεργά στους τομείς κυρίως της πρόληψης και της προαγωγής της δημόσιας υγείας, τόσο με την συμμετοχή μας στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων, όσο και με ένα πλήθος ενημερωτικών δράσεων προσπαθούμε να καταστήσουμε το πλατύ κοινό μέτοχο αξιόπιστης πληροφόρησης για ζητήματα αιχμής. Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήσαμε μαζί με το Νοσοκομείο Μεταξά ενημερωτική ημερίδα για τις παθήσεις του μαστού και στοχεύουμε στην οργάνωση ενημερωτικών παρεμβάσεων στην σχολική κοινότητα. Επίσης μας απασχόλησε η διατροφή στην τρίτη ηλικία, οι εμβολιασμοί, οι μαθησιακές δυσκολίες, οι ψυχικές διαταραχές και τα νοσήματα, οδηγώντας μας σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών που έχουν στόχο να κινητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να μας ενεργοποιήσουν όλους για μια καλύτερη ζωή και υγεία».
Παρόντες εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, γιατροί όλων των ειδικοτήτων και φαρμακοποιοί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Μερεντίτης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ελευθερία Κωτσίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ανδρέας Καπιτσίνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Γιαννακάκη και Γιώργος Βιδάλης.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μέτρηση του στρες σε μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων και σχολιασμός των ευρημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- Δ.Ι.Ε.Π.Ο