ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Έλεγχος και διαχείριση του στρες με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική, μια εφαρμογή για τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων» πραγματοποιήθηκε από την Διεθνή Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο.) στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου.

Την εκδήλωση, η οποία τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν.Έβρου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Έβρου, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη της διαχείρισης του στρες απέναντι στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Έβρου κ. Αναστασία Σπυρίδου, η οποία τόνισε την σημαντικότητα της δυνατότητας των ιατρικών ειδικοτήτων να εφαρμόζουν και την Προηγμένη Ομοιοπαθητική προς όφελος της δημόσιας υγείας, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν.Έβρου, κ. Άγγελος Μπόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιδράσεις που έχει το στρες στην υγεία του ατόμου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Βαταμίδης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι καθήκον της πολιτείας να ενημερώνει τους πολίτες για τόσο σημαντικά θέματα που άπτονται στην καλυτέρευση τόσο της υγείας όσο και του επιπέδου της καθημερινής ζωής.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Πέρσα Κυβέλου, Γενική Ιατρός, μέλος της Δ.Ι.Ε.Π.Ο., επισημαίνοντας ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι θεωρητικά και πρακτικά συμβατή προς την Ακαδημαϊκή Ιατρική, ενώ βασική αρχή της είναι η απάλειψη της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης και μέλη της Δ.Ι.Ε.Π.Ο. κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Φυσίατρος, κ. Αργυρώ Κορφιάτη, Παθολόγος και κ. Αναστασία Νασούφη, Φυσίατρος ανέλυσαν την φύση και τους μηχανισμούς του στρες και ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με το πώς η Προηγμένη Ομοιοπαθητική προσφέρει τη δυνατότητα στον ιατρό κάθε ειδικότητας να υποστηρίξει τον οργανισμό του ασθενούς με ήπιες φαρμακευτικές προτάσεις χωρίς παρενέργειες, παράλληλα με την συνταγογραφία της ειδικότητάς του, προσφέροντας έτσι καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και συμβάλλοντας στην προαγωγή της υγείας και στην ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση του ασθενούς απέναντι στην ασθένεια.

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε από την κ. Μαρία Μαντωνανάκη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, μέτρηση του στρες σε μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων και συζητήθηκαν τα ευρήματα. Στο τέλος της ομιλίας εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τρόπους πρόληψης και αυτοφροντίδας, όπως εισηγήθηκε και ο γραμματέας της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο.) κ. Νίκος Κερέμης.

 

Επικοινωνία:

2106438321    6977673272    info@diepo.org           www.diepo.org

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, Δ.Ι.Ε.Π.Ο