ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ» διοργανώθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 από την Διεθνή Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο.), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης (Ι.Σ.Ξ.), στον συνεδριακό χώρο του Natassa Hotel.

Την παρουσίαση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος, Νευρολόγος, ο οποίος δήλωσε το ενδιαφέρον των συναδέλφων ιατρών να ενημερωθούν για την Προηγμένη Ομοιοπαθητική και να ενσωματώσουν την θεραπευτική αυτή μέθοδο με τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην ιατρική σκέψη και πρακτική τους.

Χαιρετισμό απέστειλαν τα ιδρυτικά μέλη της Δ.Ι.Ε.Π.Ο. από το εξωτερικό:

  • · η κ. Τατιάνα Δρακάκη, Ακτινολόγος, εκ μέρους των μελών της Δ.Ι.Ε.Π.Ο. σε Η.Π.Α. και Καναδά
  • · ο κ. Χρήστος Χατζηκώστας, Γενικός Ιατρός, Λέκτορας Νοσηλευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ιατρικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής, εκ μέρους των μελών της Δ.Ι.Ε.Π.Ο. στην Κύπρο.

 

Η ομιλήτρια κ. Περσεφόνη Κυβέλου, π.Γενική Ιατρός και μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο. παρουσίασε τις βασικές αρχές της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, μεταξύ των οποίων είναι:

  • · Κατάργηση της αντιπαλότητας μεταξύ Ακαδημαϊκής και Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
  • · Συνεργασία με όλες τις ιατρικές ειδικότητες σε όλα τα επίπεδα.
  • · Σεβασμός στην χημική συνταγογραφία και στον εμβολιασμό.
  • · Όλοι οι ιατροί μπορούν βάσει της ειδικότητάς τους να συνταγογραφούν οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φαρμακευτικό σχήμα παράλληλα με την χημική συνταγογραφία της επιλογής τους.

 

Ο ομιλητής κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Πρόεδρος Δ.Ι.Ε.Π.Ο., αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα θεραπευτικά αποτελέσματα που διαπίστωσε στην κλινική πράξη, σε περιστατικά ασθενών που έλαβαν ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα παράλληλα με χημική αγωγή ή μη, ή ως εναλλακτική θεραπεία.

Την ενημερωτική παρουσίαση συντόνισε ο κ. Θωμάς Χατζηντούνας, Νευρολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Ξ., ο οποίος επίσης τόνισε την σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ χημικής και ομοιοπαθητικής θεραπευτικής προσέγγισης.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και κοινό, που έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ενημέρωση, από την οποία έγινε κατανοητό ότι η συνεργασία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και Ακαδημαϊκής Ιατρικής έχει ως αποτέλεσμα θεραπευτικό όφελος για τον ασθενή και προστασία της δημόσιας υγείας.

 

ΑΘΗΝΑ 20/05/2017

Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής  (Δ.Ι.Ε.Π.Ο)

www.diepo.org info@diepo.org

Δ.Ι.Ε.Π.Ο - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Νίκος Σωτηρόπουλος - Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. (Πρόεδρος Δ.Ι.Ε.Π.Ο),  Περσεφόνη Κυβέλου - Γενική Ιατρός (Μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο.), Θωμάς Χατζηντούνας - Νευρολόγος (Μέλος Ι.Σ.Ξ.)

 

ΔΙΕΠΟ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αναστάσιος Καραδέδος - Νευρολόγος (Πρόεδρος Ι.Σ.Ξ.),  Ιωάννης Σπανόπουλος - Μικροβιολόγος (Ταμίας Ι.Σ.Ξ.),  Περσεφόνη Κυβέλου - Γενική Ιατρός (Μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο.), Νίκος Σωτηρόπουλος - Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. (Πρόεδρος Δ.Ι.Ε.Π.Ο),  Θωμάς Χατζηντούνας - Νευρολόγος (Μέλος Ι.Σ.Ξ.)