ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δ.Ι.Ε.Π.Ο - ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

‘‘Συνεργασία ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής’’

 

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα :‘‘Ομοιοπαθητική – Μύθοι και Πραγματικότητα’’ υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων και Ρεθύμνου. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pilot στη Γεωργιούπολη Χανίων όπου  παρευρέθησαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων παιδοχειρουργός Παρασκευή Ορφανουδάκη χαιρέτησε την ημερίδα επισημαίνοντας ότι η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη, καθότι εμπεριέχει διάγνωση και θεραπεία και βάσει νόμου πρέπει να ασκείται μόνον από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους όλων των ειδικοτήτων.


Με την επιστημονική συνεργασία των ομοιοπαθητικών ιατρών και των ιατρών όλων των ειδικοτήτων ο τελικός ωφελημένος είναι ο ασθενής, ο οποίος μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου καρδιολόγος Γεώργιος Στεφανάκης τόνισε την σημαντικότητα της σωστής πληροφόρησης  των  ασθενών για   τον περιορισμό του  φαινομένου των μη γιατρών  “θεραπευτών”  με την ανοχή της πολιτείας και την χρησιμότητα της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στην χρήση νέων θεραπευτικών μέσων   παράλληλα με την βασισμένη σε ενδείξεις επικρατούσα σύγχρονη ιατρική   θεραπευτική αντίληψη.

Ο προσκεκλημένος και παρευρισκόμενος στην ημερίδα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ορθοπεδικός Χάρης Βαβουρανάκης συμφώνησε με τους συναδέλφους του και κατέληξε με το μήνυμα ‘‘εμπιστεύσου τον γιατρό σου’’.

Οι ομοιοπαθητικοί ιατροί Ελένη Κυριακοπούλου και Πέρσα Κυβέλου, ο γενικός ιατρός Κυριάκος Χατζηγεωργίου, ιδρυτικά μέλη της Διεθνούς Ιατρικής Εταιρείας Προηγμένης Ομοιοπαθητικής Δ.Ι.Ε.Π.Ο και ο παθολόγος-βελονιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τόνισαν ότι η αντιπαλότητα μεταξύ ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής έχει σήμερα ξεπεραστεί διότι οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν αντιληφθεί ότι μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων μπορούν και εκείνοι να εντάξουν την ομοιοπαθητική συνταγογραφία στις επιλογές τους παράλληλα με την χημική συνταγογραφία της ειδικότητας τους. Με την επιστημονική συνεργασία των ομοιοπαθητικών ιατρών και των ιατρών όλων των ειδικοτήτων ο τελικός ωφελημένος είναι ο ασθενής, ο οποίος μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων. Στην τελική συζήτηση εκφράστηκε η ευχαρίστηση των περισσοτέρων παρευρισκομένων ιατρών για το ότι υπάρχουν σήμερα ομοιοπαθητικοί ιατροί οι οποίοι δεν καλλιεργούν την αντιπαλότητα με τους συναδέλφους τους αλλά προσβλέπουν στην αρμονική συνεργασία μαζί τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Δ.Ι.Ε.Π.Ο - ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χανίων Βούλα Ορφανουδάκη

Δ.Ι.Ε.Π.Ο - ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Στεφανάκης

Δ.Ι.Ε.Π.Ο - ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης