Χαιρετισμός Προέδρου Παγκύπριας Ιατρικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής

ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση απευθύνω θερμό και αδελφικό χαιρετισμό, από το 2ο Ελληνικό κράτος, την Κύπρο.

Η σημερινή εκδήλωση επισφραγίζει μια νέα εποχή στην εφαρμογή της προηγμένης ομοιοπαθητικής και κλείνει οριστικά μια εποχή τεχνητής αντιπαλότητας που διατηρήθηκε για αρκετά χρόνια σαν απότοκη αφενός μεν της άγνοιας και αφετέρου της εξυπηρέτησης συμφερόντων μη ιατρών που παρεισέφρησαν στον χώρο της ομοιοπαθητικής.

Η σημερινή εκδήλωση ανάμεσα στ’ άλλα, θέλει να δώσει το μήνυμα:

Ότι η ιατρική είναι μία και ενιαία, άσχετα αν εκφράζεται μέσα από διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις και μεθόδους.

Ότι ο κάθε ιατρός έχει δικαίωμα να εφαρμόζει ελεύθερα την θεραπευτική μέθοδο που επιλέγει, είτε μόνη της ή σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, έχοντας ως κριτήριο το καλώς νοούμενο συμφέρον του ασθενούς του.


Κάθε ιατρός έχει δικαίωμα να εφαρμόζει ελεύθερα την θεραπευτική μέθοδο που επιλέγει, είτε μόνη της ή σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Η σημερινή εκδήλωση θέλει να μεταφέρει σε όλους τους συναδέλφους ότι τα στείρα στεγανά που κάποιοι ηθελημένα είχαν διατηρήσει για την ομοιοπαθητική επί δεκαετίες έχουν σπάσει. Οι  δίοδοι της γνώσης είναι πλέον ελεύθερες. Τώρα οποιοσδήποτε συνάδελφος με λίγη μελέτη μπορεί να χρησιμοποιεί προς όφελος των ασθενών του την προηγμένη ομοιοπαθητική.

Στην Κύπρο ήδη πολλοί συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων χρησιμοποιούν τις πολύτιμες αυτές γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην εκδήλωση.

 

Δρ Χρήστος Χατζηκώστας

Ιατρός Γενικής Ιατρικής

Λέκτορας Νοσηλευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Πρόεδρος της Παγκύπριας Ιατρικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής

Ιδρυτικό μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο