Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας 

ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αξιότιμοι συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι

Η Ιατρική είναι μία και ενιαία. Ο γιατρός, ομοιοπαθητικός ή μη πρέπει να στέκεται μακρυά από φανατισμούς.

Ο ασθενής δεν χρειάζεται απολυτότητα και κινδυνολογία, ειδικά όταν αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπου βασικό είναι η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία.

Η ομοιοπαθητική συνιστά ιατρική πράξη διότι περιλαμβάνει διάγνωση και θεραπεία και ως ιατρική πράξη πρέπει να εξασκείται αποκλειστικά και μόνον από ιατρούς.

 Όπως όλες οι επιστήμες εξελίσσονται έτσι συμβαίνει και με την  ομοιοπαθητική.

Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου δεν είναι ίδιες με αυτές πριν από 250 χρόνια όταν ο Γερμανός ιατρός Χάνεμαν αναβίωσε την ομοιοπαθητική.

Η εξέλιξη της  ομοιοπαθητικής είναι η προηγμένη ομοιοπαθητική για την οποία θα μιλήσετε σήμερα.

Είναι  μια προσέγγιση που φέρνει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων κοντά στην ομοιοπαθητική και καταργεί την αντιπαλότητα μεταξύ της ομοιοπαθητικής και της ακαδημαϊκής ιατρικής.

Είναι μια άποψη που δίνει την ομοιοπαθητική στα  χέρια των γιατρών όλων των ειδικοτήτων και όχι  των μη γιατρών.

Είναι μια προσέγγιση που δίνει επιστημοσύνη στην ομοιοπαθητική και δε την αφήνει βορά σε κάθε απατεώνα που χωρίς σπουδές, εκπαίδευση, γνώση και υπευθυνότητα δρα εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Είναι μια προσέγγιση που φέρνει την ομοιοπαθητική στον φυσικό της  προορισμό, δηλ. στην χρήση από όλους τους γιατρούς.

Με την προηγμένη ομοιοπαθητική όλοι οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων μπορούν να χρησιμοποιούν  τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που μέχρι τώρα ήταν σε αποκλεισμό από τσαρλατάνους ή άσχετους ή “ομοιοπαθητικούς”, οι οποίοι  θέτουν  σε κίνδυνο  την δημόσια υγεία.

Η προηγμένη ομοιοπαθητική δίνει την δυνατότητα στους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να αξιοποιούν άμεσα το ομοιοπαθητικό φάρμακο μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων. Έτσι ο ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να προσφέρει στον ασθενή του παράλληλη θεραπεία, αξιοποιώντας τα χημικά φάρμακα της επιλογής του και το ομοιοπαθητικό φάρμακο συνδυαστικά, προσφέροντας περισσότερη υποστήριξη στον ασθενή του.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ντίνος Γιαννακόπουλος

Παιδίατρος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας