Χαιρετισμός από τα μέλη της

Δ.Ι.Ε.Π.Ο Η.Π.Α.

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,                                

Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη,

Λυπάμαι που δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας, λόγω απόστασης και υποχρεώσεων. Θα επιθυμούσα να αναγνωστεί ο χαιρετισμός μου ο οποίος εκφράζει τους εκπροσώπους της Δ.Ι.Ε.Π.Ο. στην Αμερική.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η Ομοιοπαθητική σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα Ιατρικής στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εφαρμόζεται με επιτυχία στις περισσότερες χώρες και έχει ήδη μπεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πολλών απο αυτών όπως στην Ινδία,στο Μεξικό,στην Βραζιλία,κλπ καθώς και  προσφάτως εισηχθη στο Εθνικό Ασφαλιστικό Σύστημα της Ελβετίας.

Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να “σπάσει τα στεγανά” και να προωθήσει την συνεργασία της Ομοιοπαθητικής με την Αλλοπαθητική Ιατρική με μοναδικό σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι ο συνδετικός επιστημονικός κρίκος μεταξύ της Ομοιοπαθητικής και της Ακαδημαϊκής Ιατρικής. Η γνώση αλλά και η διαφάνεια περί της Ομοιοπαθητικής είναι από τις προτεραιότητες της ΔΙΕΠΟ. 

Οι ανακρίβειες και η ημιμάθεια γύρω από την Ομοιοπαθητική πρέπει να εκλείψουν, όπως επίσης και οι μη ιατροί που την εφαρμόζουν. 

Γι’ αυτό και ο στοχος μας εδώ στην Αμερική  ειναι να προωθησουμε αλλά και να διαδώσουμε σε όλη την ιατρική κοινότητα αλλα και στο ευρύτερο κοινό το υψηλό θεραπευτικό επίπεδο της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο είμαστε ιδρυτικά μέλη της ΔΙΕΠΟ. 

Τέλος, μέσω της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής μπορούμε να προάγουμε την θεραπευτική προσέγγιση: ΠΡΟΛΗΨΗ, “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ”  (Ιπποκράτης ο Κώος , 460 - 370 π.χ.).

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην σημερινή σας εκδήλωση. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς από το Μπέρκλεϋ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

 Δρ Τατιάνα Δρακάκη, 

Ιδρυτικό μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο